Ontdek

Wandelen, winkelen of gezellig eten? Ontdek de mogelijkheden van Kijkduin.

Actief recreëren

 

Brede stranden en prachtige natuurgebieden zijn het uitgangspunt voor een dagje heerlijk genieten van wat de flora en fauna hier te bieden heeft. De Westduinen, Solleveld, Landgoed Ockenrode en het Hyacintenbos vormen samen een groot natuur en cultuurhistorisch monument met een wettelijk beschermde internationale status. Zo is Solleveld, het gebied ten zuiden van het Deltaplein een zeer oud duingebied van maar liefst 4000 jaar oud. Ten Noorden van Kijkduin vindt u landschap Meer en Bos en het Westduinpark. Maar wellicht het meest opmerkelijke is, is dat deze gebieden voor het overgrote deel vrij en gratis toegankelijk zijn.

Wandelen & Fietsen
De prachtige omgeving van Kijkduin biedt een mooi start punt van verschillende wandel­ en fietsroutes. Deze routes zijn onder andere verkrijgbaar via de VVV. Enkele routes kunt u hieronder alvast downloaden in PDF formaat. Wilt u een fiets huren? Kijk dan bij Biesieklette.nl.

Wandelroutes
Fietsroute Kijkduin - Den Haag
Fietsroute Kijkduin - Westland

Brandingsport
Sailcenter 107, gelegen bij strandpaal 107 ten zuiden van Kijkduin, biedt onderdak aan de beoefenaars van allerlei watersporten. De clubaccommodatie bevat alles wat een verkleumde watersporter zich kan wensen zoals kleedruimtes, toiletten, warme douches en een bar. Voor meer informatie over de golven in Kijkduin kijkt u bij wannasurf.com.

Sportevenementen
Jaarlijks worden er verschillende sportevenementen georganiseerd in en rondom Kijkduin. Bijvoorbeeld de jaarlijkse triatlon en verschillende marathons. Hou onze agenda goed in de gaten zodat u zich op tijd in kan schrijven.

Ook buiten Kijkduin valt veel te beleven. In het nabijgelegen Ockenburg vindt u bijvoorbeeld een bowling-centrum en een golfbaan. Een paar kilometer terug bevindt zich het veelzijdige sportcentrum 'De Uithof'. Hier kunt u schaatsen, karten, skien of snowboarden en nog veel meer! Gegarandeerd een dagje plezier.

Klik hieronder voor meer informatie.

 

BLOW KITESCHOOLZuiderstrand slag 3 2554 Den Haag+316 52 53 49 99 Meer info DE UITHOFJaap Edenweg 10 2544 NL Den Haag(070) 359 96 49 Meer info GOLF OCKENBURGHWijndaelerweg 125 2554 BZ Den Haag(070) 325 98 04 Meer info MANEGE DE WILDHOEFDaal en Bergselaan 23 2565 AB Den Haag070 - 325 43 30 Meer info VERSUS KITESURFSCHOOLDeltaplein 395 2554 GG Den Haag070 - 322 05 40 Meer info