Wandelen, winkelen of gezellig eten? Ontdek de mogelijkheden van Kijkduin.

BOULEVARD OF GOLDEN OLDIES: THE JUMPING JEWELS "REVIVAL BAND"

The Jumping Jewels Revivalband laten oude tijden herleven tijdens The Boulevard of Golden Oldies.

Zondag 28 augustus a.s. staat de Jumping Jewels Revivalband op het podium van The Boulevard of Golden Oldies. Hans van Eijk, Peter de Vos, Henk Doove, Paul Selier en Tony Hagen spelen en zingen dan al die hits uit hun hoogtijdagen in de jaren zestig. Hun sound is nog steeds authentiek en kan op veel bijval rekenen van een grote schare fans. Ze zijn de Nederlandse tegenhangers van instrumentale gitaargroepen zoals The Shadows en The Ventures.

In het Den Haag van begin jaren zestig ontstond een geheel nieuwe jeugdcultuur met onder meer The Jumping Jewels en andere bands die al eerder op ons evenement stonden zoals The Black Albino´s en Renée and the Alligators. Het Den Haag van toen bruiste al volop. De jeugd ontdeed zich van de bedompte en saaie jaren vijftig. Er ontstond een nieuw elan. Vanuit Amerika en Engeland waren nieuwe trends waar te nemen die aanspraken bij de Nederlandse jeugd. Onder meer Elvis Presley, Cliff Richard, Eddie Cochran, The Shadows, Jerry Lee Lewis en Fabian waren de nieuwe muziekhelden die het in ons land ook goed deden. Ze waren een voorbeeld en inspiratiebron voor de jeugd om ook muziek te gaan maken. Ook The Tielman Brothers, The Ricochets, The Black Jets, The Black Dynamites The Ladybirds en The Tornado´s deden het goed in het Den Haag van die jaren.

The Jumping Jewels waren ook toen al zeer populair en traden veel op voor tal van enthousiaste fans. De jongens veelal met vetkuiven en stoere leren jacks. Maar ook met net colbertjasje, dun stropdasje en blitse schoenen. De teenagermeisjes met petticoats, sokjes en lakschoenen. Hét vervoermiddel was natuurlijk de Puch. Lekker stoer, meisje achterop, dicht tegen je aangeklemd en zo samen naar het optreden van je favoriete band. Naast Nederland was de band ook in Frankrijk, Duitsland, België en het Verre Oosten zeer populair.

The Jumping Jewels zijn ontstaan in de omgeving van de Haagse Zuiderpark-buurt en waren aanvankelijk bekend als Johnny & His Jewels (later Johnny Lion & The Jumping Jewels). Al in de eerste jaren fungeerde het gezelschap als de begeleidingsband van Johnny Lion. Bekende namen zoals Joop Oonk en Cees Kranenburg jr. maakten ooit deel uit van deze legendarische band die tegenwoordig als de Jumping Jewels Revivalband door het leven gaat.

Naast de Top 40 hits – die nog vaak op de radio te horen zijn – zoals “Irish Washerwoman”, “Dakota” , “Wheels” ( nr 1 !), “Jumping Can Can” , “Guitar Tango” (éérder opgenomen dan de Shadows !) etc. komt de Jumping Jewels Revival Band óók met tal van andere aansprekende nummers, uitgevoerd in de bekende en alom geliefde Jewels stijl.

Tony Hagen is de zanger van de band en hij zal vast de grote sixtieshit ´ Sophietje´ nog eens laten horen op een naar verwachting zeer vol Deltaplein.

Duidelijk is dat de vele liefhebbers van authentieke 60′s gitaar muziek en rock & Roll volledig aan hun trekken zullen komen op zondag 28 augustus a.s. tijdens de Boulevard of Golden Oldies.

Aanvang 15.30 tot 18.00 uur op het Deltaplein Wees op tijd, parkeren in deze mooie badplaats is nog steeds gratis maar niet onbeperkt. Kijkduin is ook per openbaar vervoer goed bereikbaar.

 

 

Deze bruisende badplaats heeft naast dit aansprekende muziekevenement natuurlijk nog veel meer te bieden met uitstekende restaurants, leuke winkels en is prachtig gelegen aan boulevard, strand, zee en duin.
Het evenement wordt u aangeboden door de Stichting Beach Resort Kijkduin & de Ondernemersvereniging van Kijkduin. Operationele organisatie: Martin Reitsma & Boudewijn Regenbogen. Presentatie: Boudewijn Regenbogen & Esther Borst Regenbogen.

Boulevard of Golden Oldies 2016

Altijd op de hoogte blijven van evenementen in de omgeving van Kijkduin? Abboneer je hier op onze Facebook agenda!

Locatie

Website
Periode

Dit evenement vindt plaats op 28 aug 2016

Bekijk op kaart

Deel deze pagina via uw favoriete socialmedia site.