Nieuws
Het laatste nieuws uit Kijkduin

Roeland Voerman van FRED Developers over het nieuwe Kijkduin

Geplaatst op: vrijdag, 24 november 2017

„Dit is een mijlpaal. Mooi wordt het, daar ben ik van overtuigd”, aldus Voerman „We hebben allen één gezamenlijke ambitie: van Kijkduin willen we iets moois maken. Of je nu woont in dit prachtige deel van Den Haag, werkt, onderneemt of hier recreëert. Met goede voorzieningen, duurzaam gebouwd en verbindend met de rest van de stad en de regio gaat het nieuwe Kijkduin er straks echt flink op vooruit.”

Rome en Aken zijn ook niet op een dag gebouwd. Dat geldt dus ook voor het nieuwe Kijkduin. Er stroomde nogal wat water door de zee voordat de spa straks eindelijk de grond in kan. En het ziet er inderdaad naar uit dat dit binnenkort zijn beslag krijgt.
„Overleg kost tijd en dat is ook nodig om een zo groot mogelijk draagvlak te creëren bij alle ¬betrokkenen. Daardoor worden de plannen beter en de overlast beperkt. Want tijdens de ‘verbouwing’ blijft de winkel letterlijk open”, aldus Roeland Voerman, oprichter en directeur van de projectontwikkelaar FRED Developers.

„Draagvlak creëren kost nu eenmaal tijd”

Voor Voerman is straks de aanvang van de bouw een mijlpaal. Volgens plan wordt in twee fases de geplande kwalitatieve herontwikkeling uitgevoerd. Daarbij is nadrukkelijk gekozen om het huidige karakter van Kijkduin te behouden en die juist als basis te gebruiken voor een nieuwe stap in de geschiedenis van de badplaats.
In totaal komen er achter de verhoogde boulevard meer dan 200 huur- en koopappartementen en wordt maximaal 17.000 m2 oppervlakte voor shoppen, sporten en de foodmarket Daily Taste Kijkduin ingeruimd. Aan deze promenade is er ruimte voor een compacte supermarkt en voor ondernemers met oog voor vers en ambacht.

Een goede bereikbaarheid van Kijkduin en uitstekende parkeervoorzieningen zijn voor bewoners, bezoekers en ondernemers in Kijkduin een belangrijke voorwaarde. Met de aanleg van een ondergrondse parkeervoorziening is er ruimte vrij gemaakt voor de auto.
Voerman herinnert zich die keer dat een Haagse verkeerswethouder hem op de man afvroeg hoe je op een slimme manier parkeervoorzieningen maakt voor Kijkduin. Hij tekende op simpele wijze hoe auto’s straks de parkeergarage inrijden. „Dit wordt op logische wijze geïmplementeerd. Eveneens wordt de mogelijke overlast van bestelwagens tot een minimum beperkt”, zegt Voerman, waarbij hij ook benadrukt dat de Beach Club-ondernemers een goede en duurzame bevoorradingsroute nodig hebben voor hun dagelijkse aanvoer.

Voor FRED (afkorting van Fortress Real Estate Developers) is Kijkduin niet het enige project in Nederland. Bij station Holland Spoor in Den Haag wordt het voormalige belastingkantoor straks omgetoverd tot een hotel, maar ook in de rest van het land – van Amsterdam tot aan Vught – is het bedrijf volop actief.

FRED wil als eigenaar van het huidige winkelcentrum ook op langere termijn verbonden blijven aan het project. „Kijkduin zal straks 365 dagen per jaar aantrekkelijk moeten zijn en blijven om er te verblijven en te recreëren,” neemt Voerman alvast een voorschot. „Je gaat niet over een nacht ijs bij een dergelijk plan met zo veel impact. Maar mooi wordt het. Daar ben ik van overtuigd.”

Terug naar overzicht