Nieuws
Het laatste nieuws uit Kijkduin

Nieuwste editie Kijkduin Nieuws

Geplaatst op: vrijdag, 24 november 2017

De nieuwste editie van Kijkduin Nieuws wordt vandaag aan Burgermeester Krikke overhandigd. In de krant wordt uitgebreid ingegaan op de herontwikkeling van Kijkduin, die vanaf 1 december van start gaat.

De krant laat niet alleen de burgemeester aan het woord, maar ook toparchitect Piet Boon, die ingaat op het gevelontwerp van het nieuwe Kijkduin, geïnspireerd op de natuur. Roeland Voerman, directeur van ontwikkelaar FRED Developers, spreekt in een interview de overtuiging uit dat het unieke karakter van Kijkduin blijft behouden. Maar ook bewoners en fanatieke sporters uit Kijkduin komen aan het woord.

Het Kijkduin Nieuws wordt de komende tijd verspreid aan alle huishoudens in Den Haag.
Zie hier de bladerbare versie: https://issuu.com/trustedmediapublishers/docs/kijkduin_hires_pdf

 

 

Officiële persbericht:

persbericht
Kijkduin Nieuws november 2017

Burgemeester Krikke: "Herontwikkeling Kijkduin hard nodig, een keuze voor een mooie toekomst"

• Burgemeester Pauline Krikke: Herontwikkeling kans om onze badplaats Kijkduin op de kaart te zetten;
• Toparchitect Piet Boon: ‘Ons ontwerp geïnspireerd door de natuur’;
• Ex-minister Willem Vermeend: Kijkduin ideale sportplek;
• Roeland Voerman (FRED): Bijzondere karakter Kijkduin blijft behouden.

Pauline Krikke, burgemeester van Den Haag, zegt in de november-editie van Kijkduin Nieuws dat de aanstaande herontwikkeling van Kijkduin onafwendbaar is. ,,Die impuls voor de badplaats is echt nodig. Dat staat voor mij vast. Het biedt de gelegenheid om Kijkduin en dus Den Haag verder op de kaart te zetten”, aldus Krikke. ,,Dat is een keuze voor de toekomst.”

In het interview zegt ze verder dat ze groot respect heeft voor de Kijkduin-ondernemers die zich de afgelopen jaren staande hebben gehouden. ,,Dat is niet altijd gemakkelijk geweest.

Toparchitect Piet Boon is een van de drie architecten die een gevelontwerp hebben gemaakt voor het nieuwe Kijkduin. Voor de gevel heeft Boon zich laten inspireren door ‘zandglooiingen en door erosie gevormd gesteente.’ ,,Verandering is goed, als het ook goed gedaan wordt. Ik ben blij dat we daaraan hebben kunnen bijdragen.”

Ex-minister Willem Vermeend is een groot pleitbezorger van sporten in en rond Kijkduin. In Kijkduin Nieuws vertelt Vermeend over zijn hobby wielrennen tussen Scheveningen en Kijkduin.

Roeland Voerman, directeur van ontwikkelaar FRED Developers, spreekt in een interview de overtuiging uit dat het unieke karakter van Kijkduin blijft behouden. De ingrijpende herontwikkeling zal er volgens Voerman voor zorgen dat de badplaats een duurzaam creatieve invulling krijgt en klaar is voor de toekomst.

In Kijkduin Nieuws is verder veel aandacht voor Kijkduin-ondernemers, die alvast vooruitblikken naar de komende strandwinter en zomer tussen de twee natuurgebieden Westduinen en Solleveld en naar de evenementen in de badplaats.Einde persbericht

Terug naar overzicht