Nieuws
Het laatste nieuws uit Kijkduin

Vondst van de Maand: De Paden op...

Geplaatst op: maandag, 12 juni 2017

Het strand en de duinen zijn uitermate geschikt om je sportief te laten uitdagen. De wandelsport is waarschijnlijk het meest beoefend in Nederland. In Kijkduin waren onlangs duizenden lopers die samen de Duinenmars liepen.

Als strandjutter observeer ik die wandelaars graag ais ik in mijn luie stoel van de zon geniet. De “echte” wandelaars herken je aan de korte broek met grote zakken. De stevige kuiten worden ondersteund door schoenen die over de enkel vallen. Om hun heupen is veelal een trui geknoopt en ze zijn voorzien van een rugzak, waar de proviand in zit. Deze mensen zal je niet vaak op een terrasje aantreffen. In de duinen zoeken ze een bankje op en gaan daar genieten van al het lekkers dat ze meezeulen. Vaak zijn deze professionals niet alleen maar lopen ze in een klein groepje.

Je hebt ook “alleenlopers” die gewoon een dagelijks traject lopen om te genieten van de natuur. Uiteraard hebben we ook een grote groep “hondenlopers” die elke dag de hond uit laten. Deze groep heeft een onregelmatig tempo omdat de hond hier en daar de paaltjes van een luchtje moet voorzien.

De grappigste lopers om te zien zijn de “Nordic Walkers”. Vaak zie ik ze, met aan het hoofd een strenge leidster, die de bevelen aan ze geeft. Ze doen ook echt aan een warming-up en staan dan in een cirkel om warm te draaien. Het lijken soms wel mislukte circusartiesten maar de “walkers” nemen deze oefeningen zeer serieus. Kortom in de duinen van Kijkduin is heel wat te zien en zeg nou eerlijk wat kan je in het gebied lekker lopen.

Voorgaande blogs van Ome Jan:

11/04/2017: Het Stille Strand

17/10/2016: Oktober

26/07/2016: Verlenging Pieter Pauluspad

Terug naar overzicht